måndag 29 mars 2010

Sven Wollter snodde mina serier!

Sven Wollter intervjuade mig om mitt serieskapande i sitt program i P4 (han har ett diskussionsprogram som heter Wollter & Röör, ena veckan är Sven Wollter programledare andra veckan Gunilla Röör).
Han var jävligt trevlig! Lättsam, öppenhjärtlig och kändes geniunt mysig.
Sven ställde lite frågor och bläddrade lite i seriematerialet som jag hade tagit med mig och läste lite (sen frågade Sven om han kunde få behålla serierna... Han hade en vägg där han brukade sätta upp olika bilder!). Fan vad coolt tänkte jag... Sven Wollter (som spelade sympatisk snut i ALLA filmer när jag växte upp) kommer att ha några av mina serier hemma hos sig och eventuellt till och med på väggen. Det var en bra dag i dag!

Hon har fått Cubus!

Jag har inget emot klädkedjan Cubus. De har säkert jättebra damkläder... Men varje gång jag ser deras tv-reklam eller butiker så kommer jag att tänka på namnet.. Cubus. Det låter som en könssjukdom.
Ingen farlig könssjukdom utan något som man numera lätt tar bort med en penicillinkur. Allt färre smittas med cubus Antalet svenskar som smittas av cubus minskar. Sjukdomen har under en lång rad år ökat lavinartat bland unga. Men nu ser trenden ut att ha vänt på riktigt. Både under 2008 och 2009 har antalet smittade minskat. I fjol, 2009, smittades 37 700 personer i landet av könssjukdomen cubus. Det är mer än 4 000 färre än året innan, enligt siffror från Smittskyddsinstitutet. I relation till befolkningsmängden är smittan vanligast i Jämtland, Gävleborg och Västmanland. Minst vanlig är cubus i Västerbotten, Kronoberg och Jönköping.
Kondom skyddar En cubusinfektion kan leda till infertilitet och ökar också risken att smittas av andra sexuellt överförda sjukdomar som hiv. Kondom skyddar både mot cubus och andra sexuellt överförbara sjukdomar.





måndag 15 mars 2010

En ÄKTA Mexikanare!

Den 7 mars 1935 dömdes Thor Modéen till 75 kronor i böter enligt paragraf 13 i Ordningsstadgan, för att han varit för rolig i samband med en matiné på juldagen i Sportpalatset i Stockholm. Han skall bland annat ha burit en alldeles för rolig hatt. (nej jag skojar inte)